Guvernul a adoptat strategia de vaccinarea anti-Covid | Angajatii din domeniul Sanatatii, prioritari

Hotararea de Guvern privind strategia de vaccinare impotriva noului coronavirus a fost adoptata de Executiv. In actul normativ se specifica, printre altele, grupurile prioritare.

Ionel Danca, seful Cancelariei prim ministrului, a punctat ca actul normativ pregateste campania de vaccinare, odata ce va fi pus la dispozitie un vaccin.

“Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptata, au fost stabilite grupurile prioritare: ‘personalul din domeniul Sanatatii, personalul din centrele rezidentiale si medico-sociale, populatia cu risc ridicat de evolutie severa in cazul infectiilor cu SARS-CoV-2 si personalul din alte domenii- cheie, esentiale pentru buna functionare a societatii”, a precizat Danca, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, persoanele din categoriile mentionate vor fi vaccinate in prima etapa iar apoi vaccinarea va fi disponibila pentru intreaga populatie.

“Estimarea este ca, in prezent, 70 % din totalul populatiei ar putea fi implicata in aceasta campanie de vaccinare”, a mai precizat Ionel Danca.

Totodata, el a subliniat ca vaccinarea este ‘gratuita si voluntara’.

Mai multe informații despre acest articol puteți afla aici.

Distribuie articolul