Cadre sanitare decorate de presedintele Iohannis pentru implicarea in combaterea pandemiei.

Presedintele Klaus Iohannis a decorat, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, mai multe cadre cadre sanitare, universitati si Institutul National de Sanatate Publica (INSP) pentru efortul depus in contextul masurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

“Curaj, responsabilitate, altruism sunt valori definitorii ale celor catre care ne indreptam recunostinta astazi, ca reper deosebit de speranta si solidaritate. In mod normal, sala aceasta ar fi fost neincapatoare daca am fi avut posibilitatea sa multumim tuturor celor care au contribuit la limitarea efectelor pandemiei si la salvarea de vieti. Va rog sa acceptati recunoasterea oferita astazi si in numele colegelor si colegilor de breasla. Dumneavoastra, cei din linia intai, luptati neobosit pentru viata, de multe ori cu riscul propriei sigurante. Prin actiunile dumneavoastra, scrieti o istorie discreta, dar de netagaduit, a onoarei si demnitatii, construind o noua realitate bazata pe incredere in unitate si solidaritate. Prin daruirea de sine si prin dovada permanenta de simt al datoriei, onorati vocatia de medic, indiferent cat de periculos este mediul de lucru si cat de dificil este sa fiti in prima linie. Dragostea dumneavoastra pentru viata si semeni ne inspira si ne responsabilizeaza”, a declarat presedintele Iohannis, citat de Agerpres.

Seful statului spune ca, in ciuda limitarilor aparute in actul educational, impuse de contextul epidemiologic, marile universitati de medicina si farmacie au continuat sa depuna eforturi pentru formarea profesionistilor.

Totodata, el a aratat ca modul in care medicii s-au pus in slujba luptei contra pandemiei este impresionant.

Potrivit susrei citate, in semn de ‘apreciere pentru implicarea si profesionalismul de care au dat dovada, pentru efortul important depus in contextul masurilor de combatere a pandemiei COVID-19’, seful statului a conferit: Ordinul ‘Meritul Sanitar’ in grad de Cavaler INSP, dr. Anghel Maria Nina (Moinesti), dr. Baloi Adelina (Timisoara), dr. Barbat Marius-Teodor (Cluj-Napoca), dr. Botea Dragos Florin (Oradea), as. med. pr. Casoni Maria-Elena (Targu-Mures), dr. Dacz Monika Erika (Oradea), dr. Florea Marc (Oradea), dr. Georgescu Corina Maria (Timisoara), dr. Gherman Ada Sonia (Cluj-Napoca), dr. Grigoras Ioana (Iasi), dr. Hentia Ciprian Adrian (Timisoara), dr. Lupse Mihaela Sorina (Cluj-Napoca), dr. Pascal Ema-Raluca (Resita), as. med. pr. Pop Alexandra-Angela (Oradea), dr. Sandu Monica Andreea (Bucuresti) si dr. Suciu Alin Aurel Raul (Oradea); medalia ‘Meritul Sanitar’ clasa a III-a as. med. Bordianu Gabriela-Ioana (Bacau).

De asemenea, in semn de ‘recunostinta pentru calitatea procesului educational si a excelentei academice, pentru efortul important depus in contextul masurilor de combatere a pandemiei COVID-19’, presedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul ‘Meritul Sanitar’ in grad de Cavaler: Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucuresti, Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Iuliu Hatieganu’ din Cluj-Napoca, Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Grigore T. Popa’ din Iasi, Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Victor Babes’ din Timisoara, Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Targu Mures si Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova.

Mai multe informații despre acest articol puteți afla aici.

Distribuie articolul